Mijn eerste beurzen

5 Juni Ď99

Vorig jaar heb ik voor het eerst een tafel gehuurd in Ahoy, Rotterdam. Op deze grootste Nederlandse beurs kon ik ervaren hoe andere berenliefhebbers mijn mini-beertjes vonden. Veel mensen waren enthousiast, zodat ik met weinig beren en heel veel complimenten naar huis ging.

Gesterkt door het succes in Rotterdam besloot ik me in te schrijven voor Ďs werelds grootste berenbeurs in Hennef bij Keulen. Ik besloot om hier mín geluk eens te proberen dus schreef ik me in voor de wedstrijd in de categorie miniberen tot twaalf centimeter. Dit voor de eerste keer van mín berenmakersleven!

Teddybšr-Total is in Europa wel de beurs waar de meeste internationale berenmakers staan.Toen ik zaterdagmorgen mín tafel dan ook ingericht had, ben ik eens bij collega berenmakers gaan kijken. Na een praatje met Leon en Hedy Roman van Schaik, hoorde ik dat zij een nominatie gekregen hadden. Van Hedy moest ik wel even gaan kijken. Terwijl ik langs de vitrines liep met alle wedstrijdberen kwam ik langs mijn eigen mini-beertjes. Tot mijn verbazing zag ik er een blauw vaantje aan hangen met de woorden: Teddybšr-Total-1999, Der Goldene George Nominiert.

Daar word je toch wel even warm van. Voor het eerst met een wedstrijd mee doen en een nominatie krijgen van een internationale vak-jurie is toch wel een eer. 's Avonds op een Japanse feestavond werden mijn beertjes, samen met alle nomineringen op een scherm getoond en moesten alle winnaars op het podium komen om de "Urkunde" in ontvangst te nemen.
Een spannende gebeurtenis tussen alle Japanners, Amerikanen, Nederlanders, Belgen, Oostenrijkers, Zwitsers, AustraliŽrs, Engelsen en natuurlijk onze Duitse berenvrienden, die dit festijn fantastisch georganiseerd hadden. Ook Helga Torfs, Annemieke Koetse en Leon en Hedy Roman van Schaik hadden een nominatie gekregen.

Tja, als je dan na het eten van Japanse sushiís en echte berentaart ook nog met echte beren mag dansen is het feest toch wel kompleet.

Over de verkoop van mín beertjes heb ik niks te klagen, want ik had echt alles uitverkocht. Leuk was ook nog de ervaring, toen ik zaterdagochtend aan het uitpakken was kwam Gigi Oeri bij me staan en kocht voor haar Puppenhaus-Museum in Basel een stel beertjes van mij. Ik vertelde dat we het museum gepland hadden in onze Mei-vakantie en haar reactie was: "dan zal ik er voor zorgen dat ze in de vitrine staan!"

Tja, en als je dan moe gestreden naar huis rijdt, is je grootste zorg: hoe maak ik zo snel mogelijk weer nieuwe beertjes, want met Hemelvaartsdag sta ik bij Niesje Wolters in de tuin en op dit gezellige feest wil je toch weer iets leuks gemaakt hebben. Gelukkig is ook dit weer gelukt en waren er weer een aantal nieuwe beertjes geboren in mín mei-vakantie. Nu moet ik weer al mín nieuwe ideeŽn verwezenlijken voor Ahoy in November.

Maar daar heb ik gelukkig de hele zomer nog voor.

"Marian Bear"
Marian Haarink-Getkate

terug Terug naar de vorige pagina  Terug naar de Nederlandse index-pagina home