Ons "Berenschuur"-clubje heeft de afgelopen twee jaar vele mensen beren-enthousiast weten te maken. Naast vele Nederlandse dames hebben we zelfs al dames uit Duitsland en Belgie mogen ontvangen. Binnenkort komt er een echtpaar uit Keulen voor het eerst van hun leven naar Nederland, speciaal voor onze beren-workshop in Twente! Een bere(n)leuk resultaat!

Wij, de berenmaakster van de Berenschuur, vonden dat wij voor al onze moeite zelf weer eens aan een Beren-verwendag toe waren.

Dus organiseerden we een Masterclass, waarvoor we Marjolein Vos, van Mick Bears makerij uit Doetinchem uitnodigden.

Marianbear: Berenschuur                  Marianbear: Berenschuur

Marjolein heeft op dit moment veel succes met haar baby beren. Zelf zijn we met vijf berenmaaksters en voor deze gelegenheid werden er nog een paar enthousiaste vriendinnen bij gevraagd. Allemaal waren we erg onder de indruk van Marjolein’s meegebrachte nieuwste beren. Het zijn net echte kinderen en iedereen wilde ze even op schoot. Prachtig om dit te zien.

Door de ervaringen met onze workshops weten we dat in één dag een beer maken erg zwaar is. Daarom begonnen we vrijdagavond al met tekenen, knippen en spelden. Zaterdag zat iedereen alweer vroeg achter de naaimachine. Er werd fanatiek genaaid, veel verteld over beren en vrouwenproblemen, maar ook erg veel gelachen. Uit de gesprekken kwam ook naar voren, dat verschillende van ons er van overtuigd zijn dat we een ziel aan onze beren geven door er zo veel energie in te stoppen.

Voor het eten van onze eigengebakken taarten gunden we ons weinig tijd. Wel was er tijd voor nog even een wandeling naar de Watermolen. En het voorjaarszonnetje werkte dusdanig mee dat we buiten voor onze "Berenschuur" konden lunchen. Daarna was het weer hard werken geblazen. Om zes uur 's avonds waren we toch zover gekomen, dat we de baby-hemdjes en sokjes voor de dag konden halen en we samen met de nieuwe beren op de foto konden.

We vonden het allemaal een geweldige ervaring om Marjolein in ons midden te hebben, we hebben veel beren- en levenservaringen uitgewisseld!

Marjolein bedankt, wij vonden het een echte Beren-verwendag!

"Marian Bear"
Marian Haarink-Getkate

terug Terug naar de vorige pagina  Terug naar de Nederlandse index-pagina home