Teddy-Bär-Total 2000

29 en 30 april, 2000.

 Marianbear: Marian nominatie

Voor de tweede keer probeerde ik mijn geluk bij de wedstrijd van TeddyBär-Total in Hennef, bij Keulen, de grootste Berenbeurs van de wereld.

Toen ik vrijdag voor de beurs mijn stoere "egel" beertjes-familie op een stukje boomschors in de wedstrijdkast zette, zonk de moed me echter in de schoenen. Daar stonden ze dan, wel wat nietig vergeleken met een groot kasteel, een berenboom, een taart gemaakt van wel twintig beren en dierentuin-taferelen.
Zielig in een hoekje keken ze me nog een keer aan, als wilden ze zeggen: "Dit kun je ons toch niet aan doen?"

Zelf had ik ook nul komma nul verwachtingen. Toen ik desondanks de volgende morgen een blauw vaantje bij mijn inzending zag hangen, was mijn vreugde ongekend. 
Ook de beertjes keken me trots aan: "De Jury zag ons staan, we hebben een "Nominierung"!!!"

Marianbear: Marian nominatie                       Marianbear: Marian nominatie                   Marianbear: Marian nominatie

Geweldig en spannend was het om die zaterdagavond tijdens het Galafeest op het "Goldene-George"-podium te staan samen met de andere genomineerden.
Judith Snog kreeg de Goldene George voor haar ijsbeertjes in een basin van plexiglas. Een welverdiende prijs voor haar prachtige geheel met geweldige ijsbeertjes.
De Nederlandse berenmakers waren in meerdere categorieën genomineerd. Als je weet dat alle grote namen vertegenwoordigd waren, mogen we daar best trots op zijn!

Bij het ophalen van mijn beertjes kreeg nog een waarderend woord van een deelnemer uit Singapore,
ook zoiets maakt je trots.

"Marian Bear"
Marian Haarink-Getkate

terug Terug naar de vorige pagina  Terug naar de Nederlandse index-pagina home