4 juni ’98. 
Aan de redactie van “de Teddybeer”. 

Omdat ik zo’n fantastisch weekend meemaakte, wil ik daar graag een stukje over schrijven, dat u voor uw blad kunt gebruiken.

Vanessa Littleboy in Nederland.

Al maanden geleden hadden we ingeschreven voor een workshop “Ontwerp je eigen beer” gegeven door Vanessa Littleboy uit Cambridge, Engeland.
Eindelijk was het dan zover en eind Mei reden we gewapend met naaimachine en beren-naaikoffertje naar Noordwijk.
In Noordwijk aangekomen hadden we nog tijd om naar het strand te gaan om met een windjack aan en dikke das om nog even schelpen te gaan zoeken. Voor Twentenaren is het heerlijk en bijzonder om de zee te ruiken. Nadat we flink uit gewaaid waren, zijn we onze kamers gaan opzoeken in het congrescentrum van Noordwijkerhout. Een prima on-derkomen, dat Annemieke Koetse voor de hele groep georganiseerd had.
Vrijdagavond begonnen onze lessen al en legde Vanessa uit op welke verhoudingen je bij het ontwerpen van je beer moet letten.
Om alles in het Engels te volgen ,was wel even wennen, maar als je met beren-mensen samen bent, vallen alle grenzen weg. Voor ons was het erg spannend om vele bekende berenmaaksters te ontmoeten. De helft van onze groep bestond uit Belgische berenmaaksters.
Zaterdag na een heerlijk ontbijt mochten we weer verder tekenen en aan het eind van de middag was iedereen eindelijk zover dat we konden naaien. Tot half zeven werkten we door en er was nog net tijd om ons om te kleden voor het diner, dat om zeven uur gepland was. Ook dit was weer een feestmaal. Eindelijk tijd om eens rustig met elkaar te praten. Soms ging het gesprek niet eens over beren. Na het eten was er niet veel animo om nog iets te ondernemen, maar de mensen uit het oosten van het land wilden wel weer even het strand op. Even frisse zeelucht happen na zoveel concentratie.
Ook zondag was een dag van hard werken. Vanessa vertelde geregeld iets over technie-ken en over het hoe en het waarom. Zo was bijvoorbeeld haar manier van scharnieren in- zetten voor velen van ons compleet nieuw. Ook leerde ze ons op een nieuwe manier een neus borduren. 
Tegen 4 uur had bijna iedereen z’n beer af en kwamen de zelf meegebrachte hoedjes, lapjes en hemdjes voor de dag. Toch leuk om te zien, dat op basis van dezelfde ge-gevens, ‘Vanessa beren’ geboren werden met een geheel verschillend karakter. Je kon goed zien dat iedere berenmaakster haar eigen stijl heeft.
Dankzij de voortreffelijke organisatie van Annemieke kunnen we terug kijken op een geweldig weekend. 
Tussen twee haakjes wist u dat een muis-matje geen placemat voor een muis is?!

Annemieke en Vanessa bedankt namens

Marian Haarink en Jessica van Stapele,
“de Berenschuur” in Oele, Hengelo.

"Marian Bear"
Marian Haarink-Getkate

terug Terug naar de vorige pagina  Terug naar de Nederlandse index-pagina home